Modifier
Născătorul de Perle

Născătorul de Perle

Antonia ILIESCU

Poezia este, dintre toate genurile literare, cea mai tolerantă şi mai încăpătoare vis-à-vis de expresia emotivă a sufletului omenesc. Prin poezie eu înţeleg cuvântul şi proiecţia lui în imagine, vizibilă sau invizibilă; poezia poate fi scrisă, pictată, sculptată, cântată,.... Dar poezie iese din orice definiţie, atunci când e trăită; şi dintre toate tipurile de poezie, ea este cea mai frumoasă!

Dacă Magritte se înclină în faţa unei pipe - “La poésie est une pipe”, - Gide se pleacă cu umilinţă în faţa unei prune: « suflet de poet ... ne emoţionăm şi-n faţa unei prune ».

Omul, cu toata învăţătura lui, este mai mic decât floarea, fiindcă are multe de învăţat de la ea : să fie frumos fără să cadă în narcisism, să se dăruiască fără să ceară nimic în schimb, şi, când îi vine timpul, să moară fără să aibe regrete, conştient fiind - ca şi floarea - de a-şi fi împlinit misiunea sa: aceea de a spori frumuseţea lumii, fie numai cu un gând, cu o petală, sau cu o poezie...

Am ales poezia, ca formă de expresie pentru această carte, deoarece ea este o parteneră ideală în aventura scrierii unei cărţi.

Din loc în loc am lăsat să vorbească, alături de cuvânt, un desen, ca un complement al poeziei, sau mai bine-zis, ca un compliment adus acestei domnişoare răsfăţate a slovelor.

Te salut, poezie, prietena mea !

Lire la suite
Éditeur : Pegasus Press Bucuresti Langue : roumain
Genre : Littérature Sortie : 15 avril 2010
Sous-genre : Poésie

Biographie

Antonia ILIESCU

Née à Bucarest, le 28 mars après J.Ch.
Études universitaires (licenciée en sciences chimiques, spécialisation chimie organique de synthèse) à l'Université de Bucarest - Institut Polytechnique "Gheorghe Gheorghiu Dej" de Bucarest (Roumanie).
Études postuniversitaires d'éco-conseiller à l'Institut Eco-Conseil de Namur (Belgique).
Auteure bilingue (roumain-français), plusieurs livres publiés (romans, poésies, nouvelles, essais).
Auteure compositeure interprète de musique folk.

Membre de l’AREAW :
https://www.areaw.be/iliescu-antonia/

Membre de l’AEB :
https://www.ecrivainsbelges.be/news/618/78/Iliescu-Antonia/d,details_news

Membre de la SABAM

 

Lire la suite

Du même auteur

Écrire à l'auteur

Vous devez être connecté(e) pour envoyer un message. Se connecter

track